Локация 24
Четири ателиета под един покрив
ул. Петко Каравелов 36
виж карта
64
23 Септемвриот 19:00 до 01:00
Ателие Роканов
/изложба/
„Живопис, графика и обекти“ на Мицев & Роканов – Юбилей 70 години на Димитър Мицев.

Изложбата ще бъде съпроводена с импровизация, дискусия и пряк контакт с публиката. Залата ще бъде осветена със стотици свещи, картините ще бъдат експонирани в полумрак и всеки посетител със свещник в ръка ще осветява своята картина.
66
23 Септемвриот 19:00 до 01:00
Ателие Гавазов
/изложба/
Кои сме тук и защо сме ние? - музейна експозиция на артефакти от периода 1 000 000 г.пр.н.е. до наши дни.

Тазгодишният носител на наградата БАЗА Димитър Шопов и кураторът Вера Млечевска представят своя нов съвместен интердисциплинарен проект - един нов метод за възстановка на историческия мит под формата на дискусия със специалното участие на Вълко Чобанов и Инди Калисарес.

Изложбата ще е съпроводена с дискусия, като идеята е дискусията да насочи вниманието към това как се изгражда митът, какви реални факти и артефакти има налице и къде се намесва художествената измислица, спекулата, фантазията, чувството за пълноценност и определеност, националното достойнство и гордостта.
60
23 и 24 Септемвриот 19:00 до 01:00
Ателието
/изложба/
„Есента на Леонардо“ разглежда Йозеф Бойс и Леонардо да Винчи в техните златни години. Темата на изложбата е „Конвергенция”. Тя е едно своеобразно продължение на проекта „Пубертетът на Леонардо“. Произведеднията са свързани с архитектурни проекти на нашата майка Земя, докато инсталациите са на труднодостъпни места - първата е на Антрактида, а втората - в орбита около Земята.
65
23 и 24 Септемвриот 19:00 до 01:00
Ателие Любомир Кръстев
/изложба/
The Industrial Temple – представяне на завършения проект в работната му среда.

Проектът е мултидисциплинарен и е тематично отнесен към следите от постиндустриалната археология. Акценти са големият му мащаб 120/270 см., и експерименталния подход в смесване на графични техники с дигитален печат, видео и/или звук.

Видео: Вълко Чобанов
Звук: Ангел Симитчиев - Mytrip (https://mytrip.bandcamp.com/)

Ателие Любомир Кръстев - ул. Петко Каравелов 26
61
23 и 24 Септемвриот 20:00 до 21:00
Ателието
/прожекция/
Прожекция „Баба Дана - пазителката на Зелениковия манастир” на Христофор Балабанов.

Прожекцията презентира поредица от интервюта със социално активни лица, които са живели нестандартен живот. Целта е да се запази истинноста и усещането за отминалата епоха на комунизма и настоящия Преход. Неподправените емоции и разкази на достигналите преклонна възраст участници ще пренесат духа на времето - така новото поколение ще може да се запознае от първа ръка с доскорошната реалност в България.
67
24 Септемвриот 20:00 до 01:00
Отворени врати Ателие Гавазов
< ПРЕДИШНА ЛОКАЦИЯ СЛЕДВАЩА ЛОКАЦИЯ >

Виж още

14
Къща Мексиканско изкуство - Национални есенни изложби
12
Балабанова къща - Национални есенни изложби
22
P.A.R.K. Store
16
Галерия Аспект