Локация 24
КЪЩА ХИНДЛИЯН
Ул. Арнит Гидиков 4
виж карта
36
13 Септемвриот 19:00 до 01:00
ПОЕТИКА НА ОБРАЗА - Национални есенни изложби, Пловдив 2019
/изложба/
Зара Александрова и Зоран Георгиев - рисунка, обект и инсталация, веранда и мазе
Николета Иванова- пластика, двор

Поетиката на образа е свързана както с намеренията на автора – неговите инструменти и изразни средства, така и с наблюдателя, който разполага видяното в хоризонта на своите очаквания и разбиране. Проектът "Поетика на образа", който представя изложбите на деветима изявени български художници, се занимава с връзката, която се поражда между това „как са направени” образите и това „как са разбрани”. Този своеобразен мост създава художествени значения и смисли, които понякога са в синхрон, а друг път са отвъд възприетите разбирания и традиции.
37
13 Септемвриот 20:00 до 21:00
Кураторски тур в Национални есенни изложби 2019
Едночасов кураторски тур на проф. Галина Лардева (арт директор на Национални есенни изложби Пловдив), преминаващ през къща Мексиканско изкуство, къща Хиндлиян и завършващ в Балабановата къща.
38
14 Септемвриот 20:30 до 21:30
Есенни импресии
/концерт/
Вечер с музиката на Панчо Владигеров. В автентичната и вдъхновяваща обстановка на Старинен Пловдив ще звучи музиката на Панчо Владигеров. През 2019 г. честваме 120 години от неговото рождение. Изпълнителите - Милена Вълева (цигулка) и Александър Колев (пиано) - са подбрали кратки, характеристични пиеси, които да обрисуват основните страни на творчеството на Владигеров - връзката му с фолклора (български, румънски, испански, еврейски) и интереса му към театъра. Заглавието на концерта илюстрира тяхното отношение към есента, към очарованието и богатството на нейните багри и настроения.
< ПРЕДИШНА ЛОКАЦИЯ СЛЕДВАЩА ЛОКАЦИЯ >

Виж още

22
АТЕЛИЕ ВЕСЕЛИН РУСЕВ
7
РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ - МУЗЕЙНА ЕКСПОЗИЦИЯ „СЪЕДИНЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ 1885 ГОДИНА“
6
РЕГИОНАЛЕН АРХЕОЛОГИЧЕСКИ МУЗЕЙ
26
КЪЩА МЕКСИКАНСКО ИЗКУСТВО