Локация 19
Галерия Филипополис
ул. Съборна 29, Старинен Пловдив
виж карта
37
23 Септемвриот 19:00 до 01:00
Дневниците на Балтазар
/изложба/
Изложба живопис на Атанас Хранов.

Атанас Хранов работи в областта на пластичните изкуства и живописта, смесвайки органично жанровете. Характерни за автора материали са дърво, ръчна хартия, платно, бронз, сребро и полимерна мазилка върху метална конструкция. Автор е на над 40 самостоятелни изложби, участва в множество общи инициативи и кураторски проекти. Осъществява съвместни проекти с поетите Веселин Сариев и Александър Секулов.
38
23 Септемвриот 20:00 до 21:00
Пътуване до Исла Негра
/документален филм/
Документален филм за художника Атанас Хранов и неговия авторски проект Корабни носове.

Традицията да се поставят обемни фигури на носовете на корабите, за да ги пазят от бедствия и да напътстват моряците по верния път, датира от дълбока древност и е свързана с вярването, че всяко пътешествие – физическо и духовно, се нуждае от небесна закрила. Идеята да пресъздаде чрез средствата на живописта и скулптурата това вярване у Атанас Хранов се появява за първи път по време на посещението му в „Исла Негра” - къщата на Пабло Неруда в Чили.
39
23 Септемвриот 21:00 до 22:00
Мостовете на Александър
/документален филм/
Документален филм на БНТ Пловдив

„Всичко, което човек прави в живота си, е мост. Дори и без да съзнава, всеки от нас непрекъснато гради мостове.”

Това твърди Александър Секулов – български писател, поет, драматург на пловдивския театър. Филмът е изграден върху личния и откровен разказ за приятелствата, за бащите и синовете, красотата, изкуството, времето… и една вълшебна писателска маса.
40
24 Септемвриот 20:00 до 21:00
Opera Open
/документален филм/
Филмът е backstage поглед към събитието, което превръща града под тепетата в лятната оперна сцена на България. Опит за създаване на документ за онзи момент, когато от средата на месец юни до края на юли всяка година Пловдив изпълнява завета Nessun dorma. Каква е тайната на фестивала, за който пристигат оперни звезди от десетки точки по света за среща с българската публика?
42
24 Септемвриот 21:00 до 22:00
Национални есенни изложби - Пловдив 2015: „Ан Пасан“
/документален филм/
Aн пасан е концепция, която избира да мисли изящните изкуства като територия на преминаването. Тази постановка създава пластове на обща сетивна нагласа между шахмата и визуалните образи. Както съвременните създатели на образи, така и техните възприематели разполагат творческата комуникация в неустойчивото. Произведенията от Ан пасан търсят териториите на нефиксираното, на пробляскващото и губещото се, на редуването между сепване и потапяне в монотонност, на оттеглилото се от еднопосочни каузални зависимости внушение.
< ПРЕДИШНА ЛОКАЦИЯ СЛЕДВАЩА ЛОКАЦИЯ >

Виж още

24
Четири ателиета под един покрив
14
Къща Мексиканско изкуство - Национални есенни изложби
12
Балабанова къща - Национални есенни изложби
4
Регионален природонаучен музей