Локация 61
КЛУБ НАЙЛОНА
ул. Георги Бенковски 8
виж карта
123
15 Септемвриот 22:00 до 00:00
„Българските принцеси” - акция на списание 1 и класа на Мариела Гемишева от специалност „Мода” на Националната художествена академия от 2005 г.
/Изложба/
В най-пловдивския бар - Найлона, специално за НОЩта ще бъде показана за първи път акцията на списание 1 и класа на Мариела Гемишева от специалност „Мода” в Националната художествена академия. Акцията е свързана с възникналия скандал за дарената сватбена рокля на Калина Сакскобургготска на Националния исторически музей и нейното публично показване като музеен експонат. По този повод и по покана на списание 1 групата студенти на създават колекция от сватбени рокли, които представят като пърформанс в Център за култура и дебат „Червената къща” в София на 22 януари 2005 г. След „модното дефиле” роклите са дарени на Националния исторически мзуей. Видеодокументацията е съпътствана от публикуваната информация за акцията и коментари за конкретното събитие.
Булчинската рокля като атрибут и символ е част от много пърформанси на Мариела Гемишева, затова и поканата на списание 1 не е случайна. Първото показване на документацията от събитието в „Найлона” е подготвено специално за НОЩта от Гемишева и включва още един от булчинските й обекти – „Стенна възглавница”, 2015, както и избраната за този конкретен случай музика на Мадона.
< ПРЕДИШНА ЛОКАЦИЯ СЛЕДВАЩА ЛОКАЦИЯ >

Виж още

50
ARTNEWSCAFE
62
POST-CULTURE STAGE
51
БАР ОТСРЕЩА
55
KANAPE - VIBRANT MEDIA