alt

Част от прилиженията в сайта ни се нуждаят
от flash player


Вижте краткото филмче на режисьора Чавдар Чернев от Нощта на музеите и галериите - Пловдив 2007 е заснето със съдействието на Американска фондация за България - партньор на събитието. Сърдечно благодарим! 


25 000 посетиха третото издание на Нощта на музеите и галериите - Пловдив!


За трети път Пловдив отваря врати по тъмно в началото на есента, за да посрещне пловдивчани и гости в Нощта на музеите и галериите, която тази година ще се състои на 28 септември. Като градове партньори ще се присъединят Стара Загора и Пазарджик.

В паралелната програма в трите града участват общо над 70 музея и галерии, а посетителите ще избират между 200 арт-събития: ексклузивни изложби, концерти, представления, филмови прожекции, демонстрации на художествени техники, уъркшопове, премиери на книги и импровизирани артистични срещи, програма за деца. Входът навсякъде е свободен.

Посетителите в Пловдив ще могат да видят над 40 изложби и музейни експозиции в Основната програма и да посетят многобройни арт-събития от Съпътстващата програма и програмата „Събития в грaдска среда” – инсталации, акции и изложби на открито, които ще направят придвижването от една до друга точка още по-вълнуващо.

В навечерието на 28 септември в Пловдив ще бъде обявен фотографски конкурс за всички, които биха искали да запечатат преживяванията си в Нощта на музеите и галериите и да ги превърнат в незабравими спомени. Празникът ще прелее към ранните часове на следващия ден със заключително парти на DJ Domu, организирано от Списание 1. Ще бъде сниман и филм на студенти от НАТФИЗ, в койте всеки ще може да стане герой.

Организаторите изказват своята благодарност към генералния спонсор на събитието

М-тел и основните спонсори Международен панаир – Пловдив и Интерлийз клон Пловдив.


Символът на тазгодишното издание на Нощта на музеите и галериите е Съзвездието – собствен маршрут, който всеки сам може да начертае върху нощтната арт-карта на града.

-webmona-


На 28 септември към инициативата Нощ на музеите и галериите се присъединява и Хасково. Със собствена програма ще участват: Художествена галерия – Хасково, Нова галерия “Форум” до Театъра, ДКТ “Иван Димов”, Регионален исторически музей – Хасково. Програмата прочетете тук


Генералният спонсор Мобилтел ще даде възможност на 12 от гостите на фестивала да посетят с любим човек 10-то биенале за съвременно изкуство в Истанбул, което в момента се провежда в турската столица (8 септември – 8 ноември). В дванайсет пловдивски галерии посетителите ще могат да участват в лотария, организирана от мобилния оператор, в която ще бъдат раздадени наградите.


сувенирите на Нощта 

450-600 450-600 450-600 394-520