71
Човешко, твърде човешко
зала "Лотос", ул. "Христо Г. Данов", 34
виж карта
Куратор: Владия Михайлова

Участници: Фани Футеркнехт (артист) и Урсула Пробст (куратор, артист)

Локация: зала „Лотос”, ул. „Христо Г. Данов”, 34

Дати, час: 11 септември, соло пърформанс „Меко движение” на Фани Футеркнехт със звук на живо от Ангел Симитчиев, 21:00 – 21:25 ч., 23:00 – 23:25 ч.

12 септември, 20:00 – 21:00 ч. разговор с Фани Футеркнехт и с кураторката Урсула Пробст върху условията на съвременната ситуация на човека и човешкото.


„Меко движение” е соло пърформанс, част от по-голям проект „Това не е романтичен проект”, който се занимава с характера на емоциите и с начина, по който те влияят върху възприемането на света. Щастие, гняв, увереност, любов, тревога – целият спектър на емоционалността, се разглежда като система от взаимовръзки, чрез която „аз” (субектът) установява връзката си с другия или другото. В центъра е съвременният човек, пребиваващ едновременно в състояние на дистанция от света и от самия себе си. Неговата/нейната скованост е въплътена в изкуствения, пластичен, виртуален свят, в който е поставен/а. Той/тя е заобиколен/а от предмети и обстоятелства, които не винаги разбира и които могат да изглеждат близки или далечни, заплашителни или привлекателни, или пък уязвими като самия субект.

* Размисълът върху условията на съвременната ситуация на човека и човешкото ще продължи и през втората вечер на Нощта, 12.09. от 20:00 до 21:00 ч., когато заедно с художничката и кураторката Урсула Пробст ще се дискутира върху работите на Фани Футеркнехт и други пърформанси и автори, които поставят сходни въпроси.

Проектът е подкрепен от Австрийско посолство в България.
11 Септември 21:00 - 21:25
Меко движение
/пърформанс/
11 Септември 23:00 - 23:25
Меко движение
/пърформанс/
12 Септември 20:00 - 21:00
Разговор с артиста Фани Футеркнехт и с кураторката Урсула Пробст върху условията на съвременната ситуация на човека и човешкото.
/разговор, презентация/