Да вкусиш Космоса – дегустация на „космическа храна” на част от зрителите, избрани чрез томбола.
/демонстрация/
По-близо до Космоса.
Сред атмосферата на оригинални експонати, свързани с българското участие в проучването на Космоса, гостите му ще могат да опитат „космическа храна”, специално приготвена за Нощ/Пловдив 2017 и да се превърнат в едни от малкото „привилегировани” посетители, усетили нейния вкус. Проектът има за цел да разкрие тайната на приготвянето на тези храни, която се основава на технологията на сублимационното сушене (лиофилизация). През последните години същата технология се налага и като биотехнологично решение при производството на здравословни продукти. Най-малките ни фенове ще се сдобият със снимка или видеоклип, запечатали тяхното преобразяване в космонавти.