Локация 36
ЛАПИДАРИУМ, СТАРИЯ ГРАД
СТАРИЯ ГРАД
виж карта
82
16 Септемвриот 21:00 до 22:00
„Лунна разходка с дядо ми“ (Норвегия, 2016)
Времетраене: 46 минути
Режисьор: Дейвид Алреак
Език: норвежки (с български субтитри)
Дядото на Дейвид - Каре, винаги е бил безстрашен приключенец, изобретател със страхотни идеи, колекционер на спомени, но и герой от детството на Дейвид и негово вдъхновение като режисьор и фотограф. Каре е диагностициран с деменция, но не е готов да се примири със съдбата си и вдъхновява Дейвид да продължи да търси нови приключения и преживявания, които после да си спомня. „Лунна разходка с дядо ми“, заснет в продължение на 9 години, e филм за образа ни пред поколенията и за това какво бихме искали да завещаем от живота, който живеем.

„КинеДок” - европейска платформа за алтернативно разпространение на документални филми
151
16 Септемвриот 22:10 до 23:10
„Негодно за консумация“ (Норвегия, 2017)
/прожекция/
Режисьор: Киеран Колле, Времетраене: 54 минути, Език: норвежки (с български субтитри)
В заможна Норвегия изхвърлянето на храна е огромен проблем без видимо решение. Група от четирима младежи планират 5-седмичен велосипеден тур от север на юг - около 3000 километра, с единствено стриктно правило: всяко хранене трябва да произлиза от хранителни отпадъци. Въпреки че задачата изглежда трудна, по пътя им помагат много хора, на които им е писнало да виждат годна храна по кофите за боклук. Да опиташ „негодното за консумация“ никога не е било по-вкусно.
152
16 Септемвриот 23:20 до 00:10
„Краят на света“ (Полша, 2015)
/прожекция/
Режисьор: Моника Павлучук, Времетраене: 40 минути, Език: полски (с български субтитри)
В рамките на една нощ в един голям град много самотни хора имат една нужда - да поговорят с някого. Някои от тях се обаждат на номер 112 за спешни случаи, дори да не е съвсем необходимо, а други звънят на радиото. Този път темата на предаването е краят на света, предсказан от календара на маите.
< ПРЕДИШНА ЛОКАЦИЯ СЛЕДВАЩА ЛОКАЦИЯ >

Виж още

76
ГЛАВНАТА ДО СТЪЛБИТЕ НА КАМЕНИЦА
38
ПЛОЩАД МАРУКЯН
45
ФОНТАНЪТ НА ПЕЛИКАНИТЕ
46
ЯДРОТО В КАПАНА