Локация 75
КОПЧЕТАТА
пл. Стефан Стамболов 1
виж карта
141
15, 16 и 17 Септемвриот 18:00 до 01:00
Проект копЧЕТАТа на Вероника Цекова
/инсталация в публично пространство и флашмоб/
Проектът е специално разработен за популярното пространство за градски срещи – Копчетата. Върху малките кръгли седалки, наредени на площада пред сградата на Община Пловдив, авторката визуализира един нов подход към езика като форма на комуникация и носител на съдържание. Чрез различни начини на изписване, шрифтове и техните атрибути сериите CDoupbles (портманту от couples и doubles) и SyllaBLEndings (портманту от syllable и blendings) разкриват възможни значния в различни думи и комбинации от думи на български, английски, фенски, немски и ги превръщат в своеобразна конкретна поезия. Думите са подбрани така, че да изграждат неподозирани асоциации в едно общо пространство, в което ъглополовящата е свързана с щастието, смисълът със словото, краят с рая, създаването с даването и много други.
На 15 и 16-ти септември от 18 ч. всеки ще може да дойде на площада и да прочете своята избрана дума или думи в рамките на флашмоб за колективно четене, воден от художничката.
Вероника Цекова е първият български автор, представен от фондация „Отворени изкуства” в европейската платформа за изкуство в публично пространство In Situ.
< ПРЕДИШНА ЛОКАЦИЯ СЛЕДВАЩА ЛОКАЦИЯ >

Виж още

72
РАЗЛИЧНИ МЕСТА В ГРАДСКОТО ПРОСТРАНСТВО
69
ВОЕНЕН КЛУБ
74
FLUCA: АВСТРИЙСКИ КУЛТУРЕН ПАВИЛИОН
67
ДЕТМАГ СНЕЖАНКА