alt

Част от прилиженията в сайта ни се нуждаят
от flash player

За нас 

Организатор:

Фондация Отворени Изкуства
за Организационен комитет Нощ на музеите и галериите – Пловдив

Организационен комитет “Нощ на музеите и галериите – Пловдив”:
Веселина Сариева (Галерия Сариев, Фондация Отворени Изкуства)
Красимир Линков (Градска художествена галерия – Пловдив)
Ваня Атанасова (Сдружение на частните галеристи – Пловдив)
Мария Капон (народен представител)

Организационен екип:
Координатори:
Мила Андонова
Добрина Атанасова
Катя Бояджиева

Превод:
Борис Делирадев

Мърчандайзинг:
Милен Георгиев

Криейтив дизайн:

DDB

Предпечат и дизайн книжка:
Studiopunkt 

Доброволци:
Станимира Радичева, Димитър Личков, Мария Боюклиева, Десислава Стоянова, Орхидея Ангелова, Теодора Кидикова, Петя Кидикова, Ваня Костова, Румяна Йотова, Бела Димова, Мила Андонова, Иглика Попова, Ивилиана Косева


За Нощта

Нощта на музеите и галериите е събитие с европейска практика, което беше проведено с изключителен успех за първи път на 30 септември 2005 в град Пловдив инициирана и организирана от граждански Организационен комитет “Нощ на музеите и галериите - Пловдив” със съдействието на Община Пловдив. Целите още от първото издание са по нетрадиционен начин да се привлече повече, включително нова по-млада, неангажирана досега с изкуството публика и да се обживят пространствата на отделните културни институции, чрез провеждането на събития с актуален европейски формат. С изданията се Нощта на музеите и галериите – Пловдив се превърна в едно от най-атрактивните арт-събития за града и региона и стана пример за модерна културна политика с мащабна обществена реализация.

Нощта на музеите и галериите – Пловдив е включена е в изследването на Британски съвет “Картографиране на творческите индустрии на град Пловдив” и като специален случай в изданието “Творчески индустрии в Пловдив – икономически поглед”. За инициативата Веселина Сариева получи наградата на културните журналисти “Арт-факт на годината“.