night of museum and galleryalt

Нощта в града

виж карта

България 360°

Площад Централен
Представя Списание 1

20.00 – 03.00  360° България“: 120 аерофотографии на Александър Иванов

Изложбата представя 120 въздушни фотографии (от парапланер и мотоделтапланер) на Александър Иванов, снимани в продължение на осем години от мотоделтапланер и парапланер. 360° България“ е емоционално послание за необходимостта от грижа и опазване на заобикалящата ни среда.  Един урок по кръгозор.

 

Фонд на Общински институт Старинен Пловдив

Площад Атанас Кръстев (Лапидариума пред Балабанова къща)
Представя Общински Институт Старинен Пловдив

22.00 – 01.00  Мултимедийна презентация на фонда на Общински институт Старинен Пловдив“. Презентацията ще представи фонда на Общински Институт „Старинен Пловдив”, в който има ценни творби на автори като Златю Бояджиев, Коста Форев, Борис Димовски и др., както и детайли от декоративната система на възрожденските къщи на територията на архитектурния резерват.

 

Театрален спектакъл Куфарите

по ул. Княз Александър І (начало: Джумаята)
Представя Драматичен театър – Пловдив
тел. 032/ 62 40 54, 032/ 62 48 67
denitza4@gmail.com

www.dt-plovdiv.org

20.00 – 03.00  Куфарите“: интерактивен театрален проект, автор и режисьор Недялко Делчев, сценография и костюми – Петър Митев. Музикална картина – проф. Румен Цонев. Спектакълът е изграден на невербалната комуникация между актьорите и зрителите, които всъщност са случайните минувачи по Главната улица на Пловдив. В последната част зрителите ще имат възможност да надникнат в куфара” (с размер на стая), който е своеобразен музей на миналото.

 

Читалня в градска среда

Избрани локации по маршрутите на Нощта
Представя Списание 1 и Никола Михов

11.00    01.00  Читалня в градска среда: инсталация на Никола Михов.

Никола Михов ще инсталира своята Читалня в градска среда“ още през деня на 26-ти септември. Артистът ще закачи стотици броеве от архива на Списание 1 на различни знакови локации в града, давайки възможност на минувачите да ги разгледат, докато чакат градския транспорт или докато си почиват в парка.