Локация 59
Обичам хейта - Reporteen
Стълбите на Каменица
виж карта
136
24 Септемвриот 20:00 до 01:00
Обичам хейта - проект, променящ средата и представата за хейта
/конкурс/прожекция/
За пета поредна година конкурсът за каузи, които променят света, ще даде възможност на учениците на възраст между 13 и 19 г. да проявят креативност и да предизвикат промяна в заобикалящата ги среда.

Алтернативният подход и оригиналното представяне отново ще бъдат в центъра на конкурса, който тази година избира посланието „Обичам хейта“. Всеки участник може да запише видео, в което изразява своята позиция с помощта на „хейта“ като език на градивната критика и сленг, който може да носи неочаквано позитивен резултат.

В Нощта ще бъдат прожектирани видеата с най-добрите предложения на български тийнейджъри за каузи, които променят средата. Ще бъдат показани невиждани досега видеа с рапара Керанов, който създава първото видео за Reporteen 2016. Също така организаторите ще подарят и 10 тениски... от онези, които Керанов носи.

Конкурсът, организиран от Центъра за образователни инициативи с изключителната подкрепа на фондация „Америка за България“, ще продължи до месец октомври, когато ще бъде избрано най-оригиналното видео с помощта на професионално жури и публика, а победителят ще получи наградата от 1000 лв. Позитивната нагласа и преобръщането на „хейта“ в думи, които изтъкват проблеми от заобикалящия тийнейджърите свят, ще бъдат ключови за приемането на видеата.
< ПРЕДИШНА ЛОКАЦИЯ СЛЕДВАЩА ЛОКАЦИЯ >

Виж още

51
Mеко, слънчево и ветровито - Държавна опера - Пловдив
56
Проект на eXAF
55
Католическа катедрала
52
Проект на АЛОС