Локация 66
ДЕТМАГ СНЕЖАНКА
ул. Райко Даскалов, 29
виж карта
142
15, 16 и 17 Септемвриот 19:00 до 01:00
Изложба ТУК НАВСЯКЪДЕ - 10 години фондация „Отворени изкуства”
/изложба/
Изложба с документи, архиви, инсталации, интервюта; специално създадени творби на Лъчезар Бояджиев, Войн де Войн, Светлана Мирчева, Петко Танчев, Димитър Шопов, произведения на Правдолюб Иванов, Кирил Кузманов.
Куратор: Владия Михайлова
Създадена в годината на присъединяването на България към Европейския съюз, фондация „Отворени изкуства” е сред най-устойчивите млади граждански организации в страната. За последните десет години на отворени граници тя успява да допринесе за изграждането на нова градска култура, да популяризира съвременното изкуство и да възпита нови аудитории. Проектите й свързани с града и неговата памет, създават алтернативен образ на Пловдив и разширяват пространството за съвременна култура и комуникация със света. Под мотото „ТУК НАВСЯКЪДЕ” юбилейната изложба споделя със зрителите не само свършената през годините работа, но и мотивите, убежденията и ценностите, които стоят зад нея. Отделните документи, проекти и художествени произведения коментират някои от големите теми в днешния, глобален свят като въпросите за наследството, паметта и идентичността, за новите поколения и тяхната култура, за комуникацията, социалните мрежи, технологиите и начина, по който те променят човешката среда, за смисъла на отварянето към другите, за променящите се граници, карти и хоризонти, и др. През отделния, частен случай изложбата дава поглед и върху ролята на гражданския сектор в България като културен мисионер и посредник между конкретната среда „тук” и международните платформи – „навсякъде”.
* Изложбата продължава до 30-ти септември.
С подкрепата на Община Пловдив, Министерство на културата и Национален фонд „Култура” по програма ”Нематериално културно наследство”
< ПРЕДИШНА ЛОКАЦИЯ СЛЕДВАЩА ЛОКАЦИЯ >

Виж още

71
ЗАЛА ЛОТОС
67
ДЕТМАГ СНЕЖАНКА
72
РАЗЛИЧНИ МЕСТА В ГРАДСКОТО ПРОСТРАНСТВО
69
ВОЕНЕН КЛУБ