Локация 60
ГАЛЕРИЯ КАПАНА
Ул. Райко Даскалов 29
виж карта
114
13 и 14 Септемвриот 19:00 до 01:00
Open Art Files: Записки и бележки под линия
/Изложба/
Изложбата е част от проекта „Open Art Files: Теми, Хора, Пространства, Документи в българското съвременно изкуство“, в рамките на образователната платформа „Въведение в съвременното изкуство" на фондация „Отворени изкуства“
Изложбата обединява произведения на автори от различни поколения и възрасти, които за кратко и по различно време са били провокирани от обща интуиция, от „духа на времето” или задвижени от възможностите на новите и познатите изразни средства.
Темите, преплетени в изложбата, коментират търсенията на различните автори между живописта и екрана и свързаните с него базирани на време медии, общият интерес на много автори към тялото – силно изявен през 90-те години, рефлексиите на художниците върху наследството от обществена скулптура и изкуството извън институцията и в природна среда. Изложбата цели да представи също пресечни точки между различните медии и жанрове, като предвижда прожекции на филми, които имат експериментален характер, и реконструира фрагменти от медийната среда от и началото на 90-те.
Част от програмата на “Open Art Files: Записки и бележки под линия” са серия лекции, прожекции и срещи с художници и куратори.

Изложбата е част от програмата на „Пловдив Европейска столица на културата 2019"
118
14 Септемвриот 19:00 до 20:30
Тур в изложбата „Open Art Files: Записки и бележки под линия“
Тур в изложбата „Open Art Files: Записки и бележки под линия“, воден от Вера Млечевска (куратор на изложбата).

*Туровете ще бъдат на английски език
116
13 и 14 Септемвриот 20:30 до 22:00
Образователни турове из Пловдив, част от изложбата „Open Art Files: Записки и бележки под линия“
Туровете ще бъдат водени от графити художничката Ина Валентинова и ще включват посещение на не толкова познати, алтернативни места за изкуство из Пловдив, графити, изкуство в публична среда и ателиета на млади художници.
начална точка – галерия „Капана“, ул. „Райко Даскалов” 29, Пловдив

*Туровете ще бъдат на английски език
< ПРЕДИШНА ЛОКАЦИЯ СЛЕДВАЩА ЛОКАЦИЯ >

Виж още

2
КЪЩА СТАМБОЛЯН
61
СКЛАД, ТЮТЮНЕВ ГРАД
1
ДАНЧОВА КЪЩА
32
АНТИЧЕН ТЕАТЪР