Локация 31
ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР - ПЛОВДИВ
Ул. Княз Александър I 38
виж карта
78
CREATIVE MEDIA LAB
Creative Media Lab е специален проект от програмата на фестивала НОЩ/Пловдив, който изследва различни практики и естетически платформи в разширяващото се поле на пресичане между изкуството и новите технологии. Проектът разширява художественото съдържание на НОЩ/Пловдив, като създава интерактивна лабораторна среда и среща публиката със съвременни медийни артисти и технолози в областта на дигиталното изкуство. Куратор на Creative Media Lab е Петко Танчев.

През 2019 г. Creative Media Lab се осъществява в партньорство с Драматичен театър – Пловдив.
62
13 Септемвриот 18:00 до 00:00
Soult
/интерактивна звукова инсталация/
автори: Гергана Лазарова, Вероника Табакова и Делян Цонев (България)
интерактивна звукова инсталация
място: фоайе на първи етаж
Soult е интерактивна аудиоинталация. В основата си представлява генериране и моделиране на звуков сигнал, като се използва електропроводимостта на солта. Това нейно свойто я превръща във възможна нова медия за създаване на изкуство и дава възможност за нов поглед върху връзката между органичното и технологичното. Чрез допир зрителят има възможност да влияе на звуковата среда и да използва инсталационното тяло като музикален инструмент.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” - програма „Дебюти”.
68
13 Септемвриот 21:00 до 00:00
забравени.те думи
/видео мапинг инсталация/
автори: Петко Танчев - визуален артист, Ина Иванова-писател, Славена Шекерлетова -журналист, Гери Георгиева - издателство Жанет-45 (България)
видео мапинг инсталация с текст
място: Сахат тепе зад Драматичен театър - Пловдив
Проектът интерпретира в градска среда думи, употребявани в поезията от началото на ХХ век. Това са думи, чието значение разбираме, но които не използваме. Те са подбрани от творчеството на петима от най-известните български поети, родени в самото навечерие на ХХ век, сред които: Пенчо Славейков, Пейо Яворов, Дора Габе, Димчо Дебелянов и Гео Милев. Проектът се стреми да постигне преживяване отвъд клишето на познатите текстове. Той предизвиква зрителите да съпреживеят познатите текстове в нова културна ситуация отвъд времето. Ситуация, в която думите са мост и памет за фините, нюансирани състояния на човешкото живеене. „забравени.те думи” диалогизира контекста на поетичния език със съвременната публика, като не просто припомня ключови цитати, а и ги интерпретира визуално.
61
13 и 14 Септемвриот 21:00 до 00:00
Luma Face
/инсталация/
автори: Антон Хеестанд и Лина Грийн (Швеция)
интерактивна инсталация с видео мапинг за лице
място: сцена в двора на Драматичен театъра
Интерактивна визуална инсталация, създадена от шведските артисти Антон Хеестанд и Лина Грийн. Проектът използва мапинг прожекция върху човешко лице, за да проследи и имитира определени мимики чрез избрана дигитална текстура. В основата на кода в Luma Face стои софтуерът “Pixels”, по който Антон Хеестанд работи в последните няколко години.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Шведското посолство в София.
69
14 Септемвриот 22:30 до 00:00
THE INFLUENCER
/синематична радио-пиеса/
/синематична радио-пиеса/

автори: Сибин Василев, Йенс Щендке, Рози Улрих (Wehr51 Performative Künste, Германия)
място: Zoom зона, Драматичен театър

Кибертрилър за сила и влияние. Това е битката на глобални гиганти, която свързва митологически истории със съвременния икономически живот. Творбата комбинира радиопиеса с 360-градусово видео. В нея се преплитат сложната история на Медея и битката за надмощие на днешните световни корпорации. Историите са със символична интензивност в звездното небе. Те остават там дори когато хора и богове, корпорации и градежи отдавна ги няма. През векове и хилядолетия те разказват за кървави срещи, героични пътувания, алчност и завист. И изглежда, че нищо не може да спре жителите на Земята под тях от това да повтарят старите битки отново и отново: съответно с нови лица и размери, но със съвсем същите мотиви и до днес.

В ролите: Иван Григоров, Владислав Виолинов, Петко Каменов, Зоя Шопова, Василия Дребова, Светломир Радев, Пламен Димитров, Мила Банчева, Мариела Топалова


Проектът се осъществява с подкрепата на Гьоте-институт София, Министерство на културата и образованието на Федерална провинция Нордрайн-Вестфалия и Културен отдел на магистратурата на градът Кьолн.
70
15 Септемвриот 10:00 до 13:00
Creative Media Lab представя: Въведение в графиката на живо с PixelKit
/уъркшоп/
Водещ: Антон Хеестанд (Швеция)
Научете как да манипулирате графични изображения на живо в Swift с PixelKit - софтуер с отворен код, който работи на iOS и macOS.
Смесвайте снимки и видеоклипове в реално време с ефекти като levels, displace и blur.
Създайте собствена апликация за камера с персонализиран фото филтър.

Записване за участие на имейл: opencall@openarts.info
Максимален брой на участниците: 10 човека
Работен език: английски

Технически изисквания: Mac с Xcode | iPhone или iPad
< ПРЕДИШНА ЛОКАЦИЯ СЛЕДВАЩА ЛОКАЦИЯ >

Виж още

2
КЪЩА СТАМБОЛЯН
1
ДАНЧОВА КЪЩА
60
ГАЛЕРИЯ КАПАНА
4
ИЗТОЧНА ПОРТА