Локация 64
РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ - МУЗЕЕН ЦЕНТЪР ЗА СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ
ул. „Ангел Букурещлиев“ 14, 4000 Пловдив
виж карта
142
14 Септемвриот 12:00 до 17:00
Земя за всички
/Творческо ателие/
Ателието се провежда регулярно като част от пътуваща изложба „Еврика!“ и представя специално издание за малката публика в рамките на НОЩ/Пловдив. В него чрез игри децата и родителите им учат за опазването на природата и значението на екологичното равновесие.
Изложбата „Еврика” е подредена в Пловдив от Детския научен център „Музейко”. Изложбата среща децата и любопитните възрастни с изобретения, навлезли и променили нашето ежедневие, а основната ѝ мисия е да провокира експериментаторски подход у малчуганите, които не трябва да се страхуват от опитите и грешките в опознаването на света. Посетителите научават как са били създадени рентгенът, телефонът, морзовият апарат, както и по-малко известни, но ужасно забавни изобретения като слинкито, балона с горещ въздух или задвижваните от човешка сила автомобили.
143
15 Септемвриот 15:00 до 17:00
Слинки
/Творческо ателие/
Слинки е названието на метална пружина, изключително популярна сред децата в много страни. Изобретена е случайно през 1943 г. от американеца Ричард Джеймс, който опитва да конструира стабилизатор за навигационни уреди на плавателните съдове в открито море. Тази специална пружина ще е основен елемент на работилницата, която ще включва различни забавни игри и номера с метално и пластмасово слинки.
< ПРЕДИШНА ЛОКАЦИЯ СЛЕДВАЩА ЛОКАЦИЯ >

Виж още

41
ЕВАНГЕЛСКА ЦЪРКВА
44
СТУДИО-АТЕЛИЕ РЪКОДЕЛНИЦА
46
ЧИТАЛИЩЕ ШАЛОМ АЛЕЙХЕМ 1945
69
КАФЕ „ELLI'S PLEASE“