Локация 47
ОТСРЕЩА – СПОДЕЛЕНО РАБОТНО ПРОСТРАНСТВО
Ул. Бетовен 12
виж карта
108
13 Септемвриот 21:00 до 00:00
Topographies of Change, Plovdiv – the relaxed City
/Прожекция/
Topographies of Change е онлайн платформа за разкази, споделяща истории за това как хора и места намират градивни отговори на глобалните предизвикателства на 21-ви век.
Plovdiv – The Relaxed City (Пловдив - града на Айляка)
От векове Пловдив е бил известен с много специфичната местна “айляк” култура. През последното десетилетие градът преминава през значими културни и икономически трансформации. Особено промените в сферата на културата привличат вниманието към града и водят до награждаването му с титлата “Европейска столица на културата 2019”.
Проектът цели да разбере на какво може да научи мъдростта на 8000
годишния европейски град. В разговори с културни дейци, издатели, урбанисти, писатели и предприемачи бяха направени някои изключително интересни открития.
106
14 Септемвриот 18:00 до 20:00
Основи на печатната графика
/Уъркшоп/
от 18:00 до 18:30
от 19:30 до 20:00

Валерия Александрова и Венера Смиленова ще ви потопят в света на печатната графика в приятното и уютно „Отсреща”. Запознаваме се накратко с историята на техниката на линогравюрата и правим демонстрация как се отпечатва едно изображение ръчно. Създайте вашето собствено творение и го отпечатайте посредством графична преса.

Съпътстваща изложба на артистите Запрянка Василева, Валерия Александрова и Венера Смиленова, в която са показани изцяло нови графики – смесена техника.
< ПРЕДИШНА ЛОКАЦИЯ СЛЕДВАЩА ЛОКАЦИЯ >

Виж още

44
СТУДИО-АТЕЛИЕ РЪКОДЕЛНИЦА
48
ШОКОЛАДОВА ФАБРИКА ГАЙО
40
КУКЛЕНО-ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР HAND
34
НБ “ИВАН ВАЗОВ“