Локация 8
РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ – МУЗЕЙНА ЕКСПОЗИЦИЯ „БЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ”, КЪЩА „ГЕОРГИАДИ”
Ул. Цанко Лавренов 1
виж карта
14
13 Септемвриот 18:30 до 01:00
"Самостоятелна изложба Графика на Борис Ковачев"
/изложба/
"Настоящата изложба е шеста самостоятелна експозиция на Автора. Наред с това Борис Ковачев е участвал и в редица съвместни художествени проекти". В експозицията авторът ще представи изцяло нови и непоказвани до момента свои творби от висок, дълбок и повърхнинен печат. Специално за гостите на фестивала на живо ще се състои демонстрация на печатна графична техника литография – създаване на художествена графика от камък. Посетителите на събитието ще могат да се сдобият с безплатни авторски пощенски картички за спомен от изложбата.

Борис Ковачев е художник, фотограф и график, родом от гр. Пловдив. Към настоящия момент е автор на пет самостоятелни художествени изложби и участник в редица съвместни такива. Участник е в селекциите на НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ГРАФИКА "ГЕОРГИ ГЕРАСИМОВ" и Международно Биенале по Миниатюра, Русе 2015 - събития под егидата на СБХ.
http://borise.wixsite.com/arts
171
13 Септемвриот 18:30 до 19:00
"Откриване на „Самостоятелна изложба Художествена Графика на Борис Ковачев"
15
13 Септемвриот 19:00 до 01:00
Обновена постоянна експозиция „Българско Възраждане"
/изложба/
Обновената постоянна експозиция проследява историята на града под тепетата от XV до XIX век. Богатият веществен, документален и снимков материал дава възможност на посетителите да се потопят в атмосферата на далечното минало – време на чуждо владичество, но и време на отстояване на националната идентичност на българите.
195
Инициатива В КАКЪВ ПЛОВДИВ ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ ИЛИ ДА ПОСЕЩАВАМ СЛЕД 20 ГОДИНИ?
/интерактивна инсталация/
< ПРЕДИШНА ЛОКАЦИЯ СЛЕДВАЩА ЛОКАЦИЯ >

Виж още