Локация 38
PLOVEDIV
Ул. Куртевич 3
виж карта
85
13 и 14 Септемвриот 19:30 до 21:00
Последният въпрос
/пърформанс/
Пърформансът изхожда от идеята, че човекът е съвкупност от клетки, а социумът е съвкупност от човешки същества, които търсят и намират в своята собствена крайност. В случая се интересуваме не от „последния въпрос“, който би задал един човек, преди да умре, а от отговора, който ще получи. Целим да противопоставим очакваното с неочакваното, любопитното със скучното, но най-вече да изправим един срещу друг двама непознати. Показваме ли състрадателност към Другия, или гледаме с насмешка над последните му думи, образували въпрос? Конструкцията на самия пърформанс е вследствие на менталната подготовка, че отсрещният трябва да приеме нашата гледна точка, защото това е последният шанс, в който ние говорим. Всеки един от нас може да зададе последния си въпрос – дали ще е хрумка или старателно обмислен, дали ще е конкретен или завоалиран. Отсрещният отговор ще дойде от човек, когото не познаваш, вероятно и никога няма да видиш отново в живота си. Дали ще бъде част от твоята идея за живот и смърт? Ще гледаш ли непознатия право в очите, докато си срещу него на масата, или ще си свел глава от срам? Пърформансът е с продължителност час и половина и е с предварително записване чрез сайта на PLOVEDIV.

*В необходимото време в залата могат да бъдат само по двама души. Пълният пърформанс ще бъде качен в канала на PLOVEDIV в YouTube.
86
13, 14 и 15 Септемвриот 16:00 до 20:00
Куклен Свят
/детска работилница/
Ръководител: Виолина Исакова

Изложба на кукли и творческа работилница за деца от 5 до 15 годишна възраст.
Всяко дете има възможност да изработи кукла от чорап или кукла за пръст и да разгледа изложбата . За изработка на куклите се използват рециклирани материали. Участниците, които донесат непотребна пластмасова бутилка или чорап имат възможност заедно с ръководителите на работилницата да превърнат предметите в нещо забавно и да им вдъхнат живот.
< ПРЕДИШНА ЛОКАЦИЯ СЛЕДВАЩА ЛОКАЦИЯ >

Виж още

39
НЧ АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ
46
ЧИТАЛИЩЕ ШАЛОМ АЛЕЙХЕМ 1945
68
ГРАДИНКА МЕЖДУ УЛ. ЛЕОНАРДО ДА ВИНЧИ И УЛ. КАПИТАН РАЙЧО НИКОЛОВ
47
ОТСРЕЩА – СПОДЕЛЕНО РАБОТНО ПРОСТРАНСТВО