Локация 63
Creative Media Lab
Военен клуб, ул. Иван Вазов 2
виж карта
138
24 и 25 Септемвриот 16:00 до 23:00
Creative Media Lab
24.09, 20:00 – официална презентация на проекти на Барак Корен

Куратор: Петко Танчев
Специален гост: Барак Корен (Израел)

Creative Media Lab е нов модул в програмата на НОЩ/Пловдив, фокусиран изцяло върху развитието на дигиталното изкуство и показването му в интерактивна, лабораторна среда. Селекция от български и международни артисти ще представят свои творби в сферата на пърформативните практики, инсталации, видеоарт, обекти, софтуер, creative coding. Съдържанието на Лаба включва още демонстрации на нови технологии, презентации на тенденциите в съвременното медийно изкуство, работилници и лекции. Като въведение в модула Барак Корен от Израел ще направи първия си уъркшоп за TouchDesigner в Европа, както и публична презентация на свои проекти. Creative Media Workshop ще бъде осъществен съвместно с куратора на проекта Петко Танчев и представлява двудневен формат Hackathon, в който участниците ще имат възможност да експериментират с различни интерактивни инструменти и да си сътрудничат в създаването на общи мултидисциплинарни проекти. Резултатите ще бъдат показани на 24 и 25 септември в специална изложба, която ще трансформира пространството на Военен клуб, Пловдив. Публиката ще попадне в една неочаквана, абстрактна среда, пресечна точка между изкуство, дигитални технологии и наука.

Петко Танчев е визуален артист, сценограф и видеодизайнер от Пловдив, България. Завършва специалност „Сценография“ в НХА през 2008 и магистърска степен по „Проектиране на авторски визуален спектакъл“ през 2010. Има реализирани редица сценографски проекти и видеоинсталации за театрални постановки в страната и участва активно в национални и международни фестивали. В своите авторски проекти той използва компютърен хардуер и средства за визуално програмиране, за да създава генеративни образи, интерактивни системи, анимация, видео. Неговите виртуални светове преосмислят аспектите на физическата действителност, като я изпълват с различен смисъл и значение. Често работи в спецификата на конкретно пространство (site-specific) и винаги е готов да експериментира с нови медии и съвременни технологии.

Барак Корен (Израел) – www.barakooda3d.wordpress.com - е интерактивен девелопер и артист на свободна практика. Барак завършва Seneca Collage, Канада, специалност Visual FX Program. Работата му е свързана с експериментиране на нови 3D устройства и подсигуряване на обратна връзка за RnD и IT хардуер и софтуер тестове. Барак има богат международен опит в някои от водещите в света студиа за интерактивен дизайн, както и изключителна популярност сред потребителите в специализираните форуми и групи на Derivative под псевдонима Barakooda Kor. Проекти с негово участие са: Heroes Reborn (проект на V Squared Labs), Big Grams (проект на V Squared Labs), Santa Monica Pier Installation (проект на VT Pro Design), Projected Room AR, Real Augmented Reality project.

С подкрепата на Посолство на Израел в България и ОЕ „Шалом – Пловдив“.

Резултатите от проекта ще могат да бъдат видени в специална изложба, достъпна за публиката и извън официалните дати на НОЩ/Пловдив - в неделя, 25.09.
< ПРЕДИШНА ЛОКАЦИЯ СЛЕДВАЩА ЛОКАЦИЯ >

Виж още

67
Common Ground
65
Прожекция „Хамлет“
69
Музикална сцена
61
FLUCA Австрийски културен павилион