Локация 65
Прожекция „Хамлет“
Лятно кино „Орфей“, ул. Тодор Каблешков 12
виж карта
140
24 Септемвриот 21:30 до 23:00
Прожекция „Хамлет“
Най-емблематичната творба на Шекспир „Хамлет” изненадва с големи идеи и представя една алтернативна история за вярност, любов, предателство, убийство и лудост.

След представленията в Manchester’s Royal Exchange Theatre се появява филмова версия на тази уникална и получила одобрението на критиците продукция по „Хамлет” с номинация БАФТА за Максин Пийк в главната роля. Тази зашеметяваща сценична продукция, режисирана от Сара Франкъм, се превръща в най-продаваното представление в Royal Exchange за десетилетието.

„От самото начало на продукцията се усеща вълнуващата възможност за изследване, задълбочаване и задаване на въпроси с Максин Пийк, най-безстрашната и смела актриса, с която съм работила някога.” Сара Франкъм

„Хамлет” е филмиран благодарение на филмовия продуцент Маргарет Уилямс, чиято продукция „Написано на кожа” (Written on Skin, Royal Opera House/BBC) печели много награди, включително Diapason d’Or. Филмовата версия на „Хамлет” е продуцирана от Ан Бересфорд и Деби Грей, екипът, който стоии зад „Peter Grimes on Aldeburgh Beach“, също режисиран от Маргарет.

„Възможността да снимаме свободно с осем камери „в кръг” ни даде възможност да уловим духа на пиесата и да се създаде реалистично кинематографско изживяване.” Маргарет Уилямс.

Съвместен проект на Британски съвет и Фондация „Отворени изкуства”
< ПРЕДИШНА ЛОКАЦИЯ СЛЕДВАЩА ЛОКАЦИЯ >

Виж още

62
Нощта е кино
61
FLUCA Австрийски културен павилион
63
Creative Media Lab
66
Актьори срещу поети