Локация 67
Common Ground
Малка Базилика, ул. Мария Луиза 31
виж карта
142
23 и 24 Септемвриот 21:00 до 22:00
Common Ground
Артисти: Театър „АТОМ“ и Project UNIT 828384 (Jo Hyun Sang, Kil Seo Young, Lee Jung In, Lee Seung Ju)

Project UNIT 828384 е кооперация от корейски хореоографи, които работят в сферата на съвременния танц в различни точки на света. Проектът, който ги събира, е творческа резиденция във Франция през 2016 г., където тримата работят върху творби на Кафка. Театър „АТОМ” е базиран в София, България, и е група от млади български артисти, които работят в сферата на съвременния танц. Срещата между Project UNIT 828384 и Театър „АТОМ” се случва през 2016 г., когато Project UNIT 828384 представя работата си в студиото на „АТОМ” в София. Двата екипа се сработват много добре и решават да работят заедно по различни проекти, първият от които е „Common Ground” за НОЩ/Пловдив 2016.

„Тишина“ (Соло, 13 мин.) – Хореограф: Jo Hyun Sang
Моментът, в който оставам сам след буря. Заобикален само от мълчание, празнота и изгубени чувства. В този момент не мога да помръдна изобщо, дори с най-малкия си пръст. Но това е най-голямата възможност. Чрез този момент мога да бъда по-силен и да се подготвя за по-голяма буря. Тишина, много мощен и свещен момент във времето.

„Кафка на път“ (Соло, 12 мин.) – Хореограф: Kil Seo Young
Отправната точка за тази работа е роман на Кафка. Приложих изкривени ценности в конфликт с изображения на тялото. Комбинирах органично дух, енергия и емоция. Развих конструкцията на тялото, достигнало до тази точка, и ще се опитам да възстановя вътрешния ред на тялото, духа и душата, да интегрирам тялото и ума и да се насладя на този момент. Съсредоточих се върху опита да изразя жизнеността на енергията, генерирана в момента на танца.

„Плаващ остров“ (Соло, 13 мин) – Хореограф: Lee Jung In
Деликатна емоция, позната от усещането за дълбока пропаст. Стоя на плаваща земя, докосвам сух пясък и помирисвам дъжда във въздуха. Тишината е нарушена от звук от надраскване. Там съм, но не съм там. Стъпвам във водата и бавно разклащам тялото... като танц.

„In the box(ing)“ (Соло, 8 мин) - Хореграф: Lee Seung Ju
Ограничено пространство, колебание, свиване, светлина, разпростиране.

„Невъзможност в най-чистата й форма“ (Танцов фрагмент, 13 мин) – Хореограф: Стефания Георгиева

Невъзможност, вдъхновена от творчеството на художника Мориц Корнелис Ешер. Телата изследват невъзможността като форма на надежда, копнеж, желание и същевремнно като слабост, деструктивност, безсилие, неосъществимост.

С подкрепата на Seoul Foundation for Arts and Culture (SFAC).

Още за проектът прочетете на нашия блог:
http://www.night.bg/blog/?p=8492
< ПРЕДИШНА ЛОКАЦИЯ СЛЕДВАЩА ЛОКАЦИЯ >

Виж още

66
Актьори срещу поети
61
FLUCA Австрийски културен павилион
70
Алтернативна карта на Пловдив
64
La couleur du Cosmos [Цветът на Космоса]