Локация 69
Музикална сцена
Сахат тепе
виж карта
144
23 и 24 Септемвриот 19:00 до 23:00
Музикална сцена
Селекция: Common Future
23.09 – XraYdio (Пловдив), Aki Vanderley (София), Noblesse Oblige (Берлин)
24.09 – Purita D (Берлин), RoboKnob (София), Alavux (Белград)

НОЩ/Пловдив и сдружение „Common Future“ ще представят двудневен (или по-скоро двунощен) музикален фестивален формат, който ще превърне Сахат тепе в музикална сцена на открито. Първата вечер програмата ще се открие с DJ сет с музика от онлайн радиото, базирано в Пловдив – Xraydio. То е проект на Зак Кузманов (Джони Фиаско),
известен по световните сцени с участието си в групите Black Moses и Ultra GrandSupreme. DJ партито ще продължи с Aki Vanderley (София), познат с еклектичния си стил в пускането на странни парчета от мръсен петдесетарски и шейсетарски спейс ейдж поп, минавайки през ромски фолк, африкански рок и стигайки до мутирало диско и японска психиделика. След двата сета на сцената ще забие берлинската електропоп/артпоп/ноар дуо Noblesse Oblige в състав френско­-карибската певица Valerie Renay и немският продуцент Sebastian Lee Philipp. Те комбинират електроника и акустика, за да постигнат неподражаем стил от танцувална мистичност, поп мелодии, шлифована електроника с препратки към диско и уейв ерата, а цялото е гарнирано с акустични и електрически китари, които добавят нужната доза рок. За 11 годишното си съществуване Noblesse Oblige имат издадени 4 албума и над 350 концерта в цял свят ­ от клубове до големи фестивали като Latitude/UK, Bestival/UK, Decalage/BR, Moncofa Beach/ES.

Берлинско присъствие ще има втората вечер, когато програмата ще открие с DJ сет на Purita D, известна още като Rough Diamond. Тя започва кариерата си през 2001 г. в Холандия, пускайки винил на различни партита – от незаконни и ъндърграунд техно партита до хип-хоп и Graffiti Jams. След нея на сцената ще излезе експерименталното техно дуо RoboKnob от София, което обича машини и извършва неспирни намеси в техните възможности. Кулминацията на програмата ще бъде с Alavux, който е сред водещите артисти на електронната сцена в момента. Роден е в Белград и e един от пионерите на електро звука от Източна Европа. Аlavux успешно обединява електро, техно и непривични звуци в една цялостна композиция, която носи белезите на класиките в жанра от края на 80-те и началото на 90-те, но същевременно отговаря със съвременен и отворен подход.

Сдружение „Общо Бъдеще“ е организация на млади и луди хора, която е създадена с алтруистична цел и преследва високо идеалистична философия. Да подкрепяш некомерсиалното и независимо изкуство е като светая светих. Да го правиш в България е като да си пазач на плочите на Бийтълс в Алабама след шегата на Джон Ленън за Исус Христос.
Дълбоката вяра в истинските неща и най-вече в лятото на 69-та и есента на 89-та предопределя съдбата на участниците в тази авантюра. Доктор, програмист, скиор, архитект, лунатик, театрална актриса и икономист се самонадъхват и въвличат в социални гатанки. Като това да раздават хляб с чубрица на пешеходна пътека на шофьорите. Или да организират концерт на никому неизвестна по българските ширини група. Цялата идея е да подкрепят каузи и артисти, които разчупват границите на статуквото и връщат вярата в общото ни бъдеще. Повече за активностите на Common Future можете да разберете в техния сайт: https://commonfuturenpo.com/
< ПРЕДИШНА ЛОКАЦИЯ СЛЕДВАЩА ЛОКАЦИЯ >

Виж още

66
Актьори срещу поети
68
15 минути слава
62
Нощта е кино
64
La couleur du Cosmos [Цветът на Космоса]