Локация 70
Алтернативна карта на Пловдив
Хостел Old Plovdiv, ул. 4-ти януари 3
виж карта
145
24 Септемвриот 18:00 до 19:30
Алтернативна карта на Пловдив
В рамките на Нощта ще бъде представена новата разработка на Алтернативна карта на Пловдив с мотивация за новите четири теми: „Махалата“ (Хаджи Хасан махала), „Реката – начини на обитаване“ (Каршияка, Мараша и Столипиново), „Социалният живот на панелките“ (ж.к. „Тракия“) и „Тепетата като форми на градски живот“. Като провокация към публиката за откриване на интересни топоси в града по маршрутите, в специален тур, посетители ще имат възможност да допълнят новото издание с локации по тяхно предожение. За да се зaпишете за тур, моля изпратете мейл дo 18.09 на адрес info@openarts.infо, местата са ограничени.

„Алтернативна карта на Пловдив“ е проект на фондация „Отворени Изкуства“, който цели да създаде по-широк нов поглед и любопитство към града. Първото печатно издание е от 2013 година, тогава съставители на картата са арх. Владислав Костадинов, арх. Антония Вълканова от „Студио 8 ½ „ и историкът Катрин Сариева от фондация „Отворени изкуства“. Първото издание включва маршрутите „СОЦ-наследството на Пловдив“, „Тютюневите складове на Пловдив“, „Квартал Капана“, „Баухаус под тепетата“, „Религии“ и „Улица Отец Паисий“.
Допълненията във второто издание акцентират не толкова на архитектурните качества или заплахата от унищожаване на култови за града сгради, а на начина на обитаване на пространствата от разнообразни етнически и социални групи и атмосферата на пловдивския делник. Новото издание на картата е разработено от Катрин Сариева с консултацията на експерти по различните теми: арх. Меган Луенбърг, историкът Владимир Балчев, Никола Венков, докторант „Градски изследвания” СУ „Св. Климент Охридски” и Атанас Димитров, студент по архитектура „University of Strathclyde”, Глазгоу.Проект на Фондация „Отворени изкуства“.
< ПРЕДИШНА ЛОКАЦИЯ СЛЕДВАЩА ЛОКАЦИЯ >

Виж още

65
Прожекция „Хамлет“
61
FLUCA Австрийски културен павилион
63
Creative Media Lab
66
Актьори срещу поети